Boka frakt i en halvfull lastbil och gör en välgärning för miljön.

Har du någonsin funderat på vad som transporteras i alla de lastbilar och långtradare som färdas längs våra svenska och europeiska vägar? Sanningen är att det till stor del handlar om luft – åtminstone i ena riktningen. Då en långtradare körs så har den ett tydligt syfte som ligger i att transportera ett gods till en destination. Då detta är slutfört så blir sällan lastutrymmet helt fyllt igen. Det innebär att många lastbilar  transporterar lite eller ingenting. De är både onödigt, dåligt för miljön och inte heller ekonomiskt försvarbart. 

Vänder man på detta så kan vi ser saker och ting ur en transportköpares perspektiv. Hur mycket kostar det att får föremål fraktade från en plats till en annan? De höga kostnader som tillfaller många transporter idag riskerar att bli avsevärt mycket högre än vad själva varan är värd, vilket i sin tur driver upp kostnaden till slutkund.

Slår man samman dessa båda problem så finns en lösning: Kan inte halvtomma långtradare fyllas med varor som andra företag behöver få transporterade? Kan man inte genom detta göra miljön en tjänst – och där båda parter dessutom tjänar pengar? Det är fullt möjligt.  Vi på CargoSpace24 har skapat vår tjänst utifrån en affärsidé som handlar om just detta. Du som transportköpare kan via vår digitala tjänst boka frakt genom CS24 och därigenom också få ditt gods transporterat till ett bättre pris. 

Lastbilar åker dagligen över hela Sverige och genom hela Europa. Att det finns lastutrymme råder det inget tvivel om. Du som ansluter dig  till vår plattform och använder dig av vår tjänst kan enkelt boka de transporter du behöver via appen eller på hemsidan och se hur just din vara transporteras från punkt A till punkt B. 

Boka Transport – så fungerar det 

Det enkla är också det som i teorin skulle kunna vara det svåra. Om du själv skulle sitta och se över vilka lastbilar som finns ute på vägarna, hur stort lastutrymme dessa har samt hur mycket tid de har till sitt förfogande så skulle du få arbeta i all evighet. Ska du dessutom ställa olika aktörers offerter mot varandra så tar det ännu lite längre tid. 

Det smarta med vår tjänst är att den parar ihop transportörer med transportköpare. Ska du exempelvis boka frakt så använder du appen där du beskriver var godset finns, vad som ska köras och vart sändningen ska transporteras. Förfrågan skickas därefter ut till alla åkerier som är verksamma i området och är anslutna till tjänsten. Dessa kan sedan utifrån sin last och disponibla tid komma med ett prisförslag som du som transportköpare accepterar eller avvisar.

 

Det är även möjligt att skicka en transportförfrågan på redan bokade rutter som befinner sig i närheten av ditt gods där transportören har angivit i systemet att de har ledig plats i lastutrymmet. Det är en rakt igenom smart idé som är alla parter till gagn. Varför betala mer än nödvändigt?

Registrera dig som kund och kom igång redan idag.